
Cześć mam dla Ciebie pyszny i szybki w wykonaniu makaron spaghetti Bolognese.
A kto nie lubi makaronów?
Z dietą jest tak, że można jeść na niej praktycznie wszystko, jeśli nie masz nietolerancji pokarmowych, czy alergii na dane produkty to nie musisz prawie z niczego rezygnować. Jednym jeszcze, ale będą twoje choroby, zdarza się, że na coś chorując należy zrezygnować z pewnych produktów, ale to wszystko zależy od danej jednostki chorobowej.
Jeśli jesteś zdrowa, nie rezygnuj z przyjemności.
Będę powtarzała jak mantrę, aby schudnąć należy być na ujemnym bilansie kalorycznym!
Odchudzając się możesz jeść naprawdę prawie wszystko.
To z czego rezygnujemy, a przynajmniej ograniczamy, bo wszystko jest dla ludzi i decyduje tylko dawka to cukier, tłuszcze trans, napoje słodzone i żywność przetworzona typu fast-food, ciasteczka, batoniki itp.. zawierają dużo cukru i szkodliwych tłuszczów trans dla naszego nie tylko ciała, ale zdrowia, czy samopoczucia.
Przepis na makaron 518kcal/B37.1/T14.6/W58.5
50g makaronu kukurydzianego
200g passaty pomidorowej
100g mielonego mięsa z indyka
3 ząbki czosnku
50g cebuli
50g czerwonej papryki
50g cukinii
5g oliwy
20g sera owczego lub parmezanu
sól, pieprz, zioła
Wykonanie
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Patelnie rozgrzewamy z oliwą i podsmażamy rozgnieciony czosnek, pokrojoną cebulkę i paprykę.
Dodajemy startą cukinię i mięso, mieszamy i przyprawiamy według gustu.
Smażymy chwilę i dodajemy passatę pomidorową, dusimy jeszcze chwilę.
W między czasie odlewamy makaron, przekładamy na talerz i dokładamy zawartość patelni.
Posypujemy startym serem.
Smacznego